HIBRIDNI SISTEMI

 

Solarni paneli (fotonaponski paneli) u kombinaciji sa vjetrogeneratorima mogu dati dovoljnu sigurnost napajanja električnom energijom za domaćinstva koja nemaju mogućnost napajanja iz državne mreže. Lokacije su rijetke, koje zadovoljavaju i ispunjavaju uslove solarnog zračenja i energije vjetra, a da proizvodnja može zadovoljiti potrošnju četvoročlanog domaćinstva.Zato se nasa firma potrudila da nabavi visoko energetski efikasne aparate, kao npr polu frizider polu zamrzivac koji prosjecno trosi 3Wh ili 70W na dan.isto tako imamo i televizore,rasvjetu,DVD-ove ,radi prijemnike i sl.
Samim tim znatno umanjujemo instalisanu snagu sistema i vrlo uspjesno mozemo snadbijevati elektricnom energijom osnovne domacinske aparate koje mi imamo da ponudimo nasim kupcima.  Na ne vjetrovitim, zasjenčenim lokacijama moguće je uraditi i takav sistem, ali se u vecini slučajeva mora predimenzionisati, a samim tim takvi sistemi su skupi i vremenski interval vracanja investicije je mnogo duži. Na tkz. dobrim lokacijama investicija je isplativa relativno brzo, ali kao sto smo naveli takve lokacije su rijetke. Na slici je prikazana jedna od dobrih lokacija, koja koristi hibridni sistem napajanja. U toku je proširivanje ovog sistema, da se u domaćinstvu ne bi vodilo racuna o naizmjeničnom korišćenju uređaja zbog nedovoljne proizvodnje.


 

hibridni-sistem

 

 

 

Naša firma želi pokazati da se u domacinstvima moze ustedjeti oko 50-75% mjesecne potrosnje, uzimanjem energetski efikasnih uredjaja.Takodje na mjestima dje nema elektricne mreze mozemo vrlo uspjesno podignuti nivo kvaliteta zivota, ugradjujuci hibridne sisteme koji ce davati dovoljno energije za rasvjetu(3 sijalice),tv,dvd,fm prijemnik i frizider i tako na eko kucicama i katunima zadovoljiti osnovne potrebe jednog domacinstva.

Na slijedećim slikama mozete pogledati izlozbu nase firme na Eko sajmu u Budvi 2010 god kojom smo uspjeli pokazati da mozemo podici nivo kvaliteta zivota u eko selima i katunima, na kojima nema elektro distributivne mreze, vec ista mogu sama proizvoditi elektricnu energiju, sto nam je i bio cilj sajamske izlozbe.

Na ovim slikama mozete vidjeti sistem napajanja video nadzora i alarma,kao i napajanje dvije sijalice i tv-a u slucajevima kada mreza ne napaja kucu kod Vuka Zejaka iz Bijelog Polja

Etno selo VUKOVIC kod Tomaseva, osim rasvjete ovo etno selo koristi i rashladne uredjaje-frizidere , koji takodje koriste energiju sunca.

 

brosura
konsultacije
licence
novosti
fotogalerije
elektrifikacija-katuna

Sistem d.o.o. Podgorica, zastupa svjetske brendove prozvođača opreme za proizvodnju električne energije iz obnovljivih izvora energije:


studer
conergy
southwest-windpower
helional-solar-thermal-systems