Glavna nagrada Salona arhitekture za mHE “Bistrica Majstorovina”

Glavna nagrada Salona arhitekture za mHE “Bistrica Majstorovina”

Nagrada Grand Prix za objekat mašinske zgrade mHE Bistrica Majstorovina dodjeljena je arhitektama Marku Radonjiću i Mariji Stanojević, na trećem crnogorskom Salonu arhitekture, otvorenom sinoć u prostorijama Kolektora u Podgorici.

Crnogorska publika bila je u prilici da isprati 74 ostvarenja, podijeljenih u sedam kategorija, a petočlani žiri jednoglasno je odlučio da u kategoriji realizacije posebna Grand Prix nagrada bude dodijeljena arihtektama mašinske zgrade mHE Bistrica Majstorovina, firma Sistem-mne doo.

Petočlani žiri činili su Lea Pelivan (Hrvatska), Dean Lah (Slovenija), Milan Đukic (Srbija) Slobodan Radoman (Hong Kong) i Srđan Tadić (Crna Gora), a pored kategorije realizacije, ocjenjivali su ostvarenja i u kategorijama: Projekti, Enterijeri, Istraživanje i eksperiment, Publikacije, Konkursni radovi i Studentski radovi.

Treći crnogorski Salon održava se pod sloganom “Paraarhitektura”, a otvorio ga je ministar kulture Aleksandar Bogdanović.

Organizator ovogodišnjeg Salona je Savez arhitekata Crne Gore, dok su pokrovitelji Ministarstvo kulture, Ministarstvo održivog razvoja i turizma i Glavni grad.

 

Izvor: www.bijelopolje.co.me