Profil

Sistem-mne d.o.o.

 

Profil djelovanja: obnovljivi izvori energije, projektovanje, izgradnja i monitoring; procjena potencijala obnovljivih izvora energije; izrada hidroloških studija, geoloških studija, geodetskih elaborata i elaborata o uticaju na životnu sredinu; stručno savjetovanje.

 

Firma Sistem-mne je osnovana 2013. godine kao ćerka firma firme Sistem koja je osnovana 2003. godine. Od samog početka firma Sistem bila je posvećena promociji i razvoju obnovljivih izvora energije i energetske efikasnosti. Firma Sistem je pionir u toj oblasti u Crnoj Gori a vremenom je proširila polje djelatnosti na trgovinu i građevinske projekte. Iz tog razloga je osnovana firma Sistem-mne kao firma specijalizovana za projekte obnovljivih izvora energije i energetske efikasnosti. Kao ćerka firma firme Sistem, naša firma preuzima sve njene reference.

 

Čime se Sistem-mne bavi?

Kao što je rečeno profesionalni tim firme Sistem-mne radi na projektima obnovljivih izvora energije, što podrazumijeva procjenu potencijala obnovljivih izvora energije, izradu svih potrebnih podloga (geodetskih, geoloških, hidroloških, ekoloških), izradu tehničke dokumentacije, izgradnju i nadzor. Osim toga, Sistem-mne nudi savjetodavne usluge u oblasti projektovanja i zakonodavstva u oblasti energetike.

Sistem-mne će nastaviti sa radom na projektima u oblasti obnovljivih izvora energije i time dati doprinos ukupno udjelu “zelene energije” u Crnoj Gori i regionu. Mi vjerujemo da je budućnost u obnovljivim izvorima energije i održivom razvoju pa će naša poslovna filozofija biti usmjerena u tom pravcu. Naša želja je da donesemo najnovija I najbolja tehnička rješenja u Crnu Goru i da ih tu primjenimo. Naša firma takođe planira da ulaže u izgradnju malih hidroelektrana u Crnoj Gori i da proširi svoje poslovanje na region i šire.

 

Trenutno Sistem-mne se uglavnom bavi projektovanjem malih hidroelektrana u Crnoj Gori. Izradili smo veliki broj studija, idejnih rješenja, idejnih projekata i glavnih projekata malih hidroelektrana. Solarna energija i energija vjetra su veliki neiskorišćeni potencijal u Crnoj Gori i tek od skora je počela popularizacija tih izvora energije. Taj potencijal je preko nas dostupan i velikim kompanijama koje žele da ulože sredstva u velike projekte i individualnim korisnicima koji žele da koriste obnovljivu energiju u domaćinstvima. Vrlo uspješno smo sarađivali smo sa UNDP i raznim ministarstvima u mnogim projektima koji se tiču obnovljivih izvora energije. Naša misija je da održimo dobru saradnju sa svim dosadašnjim partnerima i klijentima i da sklopimo nova partnerstva.

Sistem-mne je pionir u oblasti obnovljivih izvora energije u Crnoj Gori i u poređenju sa konkurencijom imamo značajno više iskustva, pogotovu u oblasti malih hidroelektrana. Naš tim se sastoji od univerzitetskih profesora, iskusnih i mladih inženjera što znači da imamo optimalan odnos iskustva i entuzijazma. Neki od njih su zaposleni u firmi Sistem-mne, a neki su angažovani kao saradnici.

Mi posjedujemo licence za projektovanje i izvođenje mašinskih postrojenja, arhitektonskih objekata, građevinskih konstrukcija, hidrotehničkih objekata i električnih instalacija jake i slabe struje.

 

Direktor

Ljubiša Bošković, diplomirani mašinski inženjer, izvršni direktor i vodeći i odgovorni projektant

GPC, Tekton group, Brezna mont, WIN project, Lars Fire, BB Solar, Sienersys…

Naši partneri

Synergy, Hydro Bistrica, Vodni Zdroje, Gradnja d.o.o, Triangle General Contractors…

Naši dobavljači

Luxor, Helional, Akim elektronik, Conergy, Flow-Tronic, Gamesa, Hydrohrom, Poliester, Southwest Windpower, Studer Innotec, Sec Industrial, Battery Supplies, Subor, Superlit, Victron Energy…